ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ-ΧΟΥΑΝ ΧΟΣΕ ΜΙΓΙΑΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Ο Δαμιάν αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα από τότε που τον απέλυσαν από την εργασία του. Μια μέρα διαπράττει μια μικροκλωπή και για να ξεφύγει από τον αστυνομικό που τον καταδιώκει, κρύβεται μέσα σε μια ντουλάπα. Η ντουλάπα με τον Δαμιάν μέσα μεταφέρεται στο σπίτι της Λουθία και του Φέντε. Έτσι ο Δαμιάν παγιδεύεται και από την κρυψώνα του παρακολουθεί την οικογένεια.

Ο συγγραφέας πολύ έξυπνα βάζει τον κεντρικό ήρωα να συνομιλεί με έναν φανταστικό χαρακτήρα, ο οποίος εμφανίζεται σε συνθήκες πίεσης να συνεντευξιάζει τον Δαμιάν και μέσω αυτής της διαδικασίας ο κεντρικός ήρωας ξεδιπλώνει τις διαφορετικές εκφάνσεις του χαρακτήρα του. Ακόμα τον τοποθετεί στην ντουλάπα ως εξωτερικό παρατηρητή της κατάστασης που επικρατεί στην οικογένεια. Ο Χουάν Χοσέ Μιγιάς μας παρουσιάζει μια κατάσταση ακραία και εξωφρενική όμως εντάσσει τον αναγνώστη τόσο έντονα σε αυτήν που του φαίνονται φυσιολογικό αυτό που εκτυλίσσεται στο εσωτερικό του σπιτιού. Ο τρόπος γραφής είναι απλός και λιτός καθιστώντας με αυτό τον τρόπο το βιβλίο ευκολοδιάβαστο όμως σε ορισμένα σημεία το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται είναι αρκετά αθυρόστομο χωρίς αυτή του η ιδιότητα να προσδίδει στο περιεχόμενο του βιβλίου. Το μυθιστόρημα αποτελείται από όμορφες και όχι μακροσκελείς περιγραφές που ενισχύουν το περιεχόμενο του.    





Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Χουάν Χοσέ Μιγιάς γεννήθηκε το 1946 και
 είναι Ισπανός συγγραφές και αρθρογράφος. Ο Μιγιάς Αρχικά αντιμετωπίστηκε από τους κριτικούς ως διανοούμενος μυθιστορηματογράφος, όμως έγινε αγαπητός στο ευρύ κοινό όταν στην δεκαετία του '80 άρχισε να δουλεύει στην εφημερίδα El Pais και το έργο του έγινε ευρέως αγαπητό. Ο Μυθιστορηματογράφος και δημοσιογράφος της εφημερίδας Que Leer Αντόνιο Ιτούρμπε έγραψε : << Ο Μιγιάς είναι ο συγγραφέας τα κείμενα του οποίου περιέχουν περισσότερη αλήθεια ανά τετραγωνικό εκατοστό  σελίδας από οποιονδήποτε άλλο. >>. Ο ίδιος έχει τιμήθει με τα λογοτεχνικά βραβεία Nadal το 1990, Primavera το 2002 και Planeta το 2007. Το 1999 απέσπασε το δημοσιογραφικό βραβείο Mariano de Cavia. 



 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

www.sananoixtovivlio@gmail.com

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *