Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ-ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΝΤΟΘΑΝΑΣΗΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το παρών βιβλίο είναι μια συλλογή από 9 διηγήματα. Το κύριο χαρακτηριστικό όλων των διηγημάτων είναι το κοινό θεματικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται. Από την ελπίδα της αναμονής εμπνέεται ο συγγραφέας σε αυτή τη συλλογή διηγημάτων και σε αυτό το γεγονός στηρίζεται και ο τίτλος του βιβλίου. Το βιβλίο αυτό του Στέλιου Κοντοθανάση εκδόθηκε το 1999.

Ο συγκεκριμένος συγγραφέας γράφει με πολύ εσωτερικό τρόπο και από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου αναπτύσσονται έντονα συναισθήματα που συνεπέρνουν τον αναγνώστη. Όμορφες περιγραφές και αφηγήσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη των διηγημάτων που παρόλη την μικρή τους έκταση καταφέρνουν επάξια να αποδώσουν την ιστορία και την πλοκή τους. Ο Κοντοθανάσης σε θέτει σε προβληματισμό και σκέψεις με τον καθαρά αλιγορικό χαρακτήρα που έχουν συγκεκριμένα από τα διηγήματα του. Ο τρόπος γραφής μπορεί να παρομοιαστεί με εκείνο της Ζυράνας Ζατέλη στη συλλογή διηγημάτων της "Η Περσινή Αρραβωνιαστικιά".



Αγαπημένα σημεία στο βιβλίο

  • " Έφυγε. Κι όταν μια παρουσία δεν είναι κοντά μας δεν υπήρξε ποτέ. Μονάχα η ύπαρξη που είναι πλάι μας την τελευταία στιγμή της φυγής είναι ο καταλύτης της ζωής μας, είτε πέρασε μαζί μας μια νύχτα είτε μια ολόκληρη ζωή. 


  • " Εγώ δεν μπορώ να αρνηθώ, γιατί είναι και η μόνη πολυτέλεια που μου επιτρέπει η ζωή. Η ανάμνηση. "
  • " Η γειτονιά μας! Μαζί με τις λάσπες έφυγαν και τόσα όνειρα. <<Άσφαλτος>>. Δρόμος και όνειρα καταλήφθηκαν από πίσσα. "
  • " Ίσως η λησμονιά να κρύβει πίσω της την ευτυχία."

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Στέλιος Κοντοθανάσης, με καταγωγή από την ορεινή Δωρίδα, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες Στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και ασχολείται με την αγιογραφία και την κατασκευή ειδών λαϊκής τέχνης. Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνική ζωή με την ποιητική συλλογή "Στιγμές Σιωπής" που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ιωλκός. Η συλλογή διηγημάτων "Η Αντιγόνη θα 'ρθει οπωσδήποτε" αποτελεί το δεύτερο του βιβλίο και αυτό κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

www.sananoixtovivlio@gmail.com

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *