Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ-ΠΑΟΛΟ ΚΟΕΛΟ



Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Αλχημιστής του Πάολο Κοέλο πραγματεύεται την ιστορία ενός νεαρού βοσκού, του Σαντιάγο, που εγκαταλείπει τον τόπο του σε αναζήτηση ενός κρυμμένου Θησαυρού στις πυραμίδες της Αιγύπτου. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα γνωρίσει διάφορους και διαφορετικούς ανθρώπους, θα περάσει αρκετές δοκιμασίες εστιάζοντας πάντα στον στόχο του.Στο οπισθόφυλλο αναφέρεται χαρακτηριστικά " Απευθυνόμενο στο παιδί που ο καθένας κρύβει μέσα του, το βιβλίο του Κοέλο αποτελεί έναν υπέροχο φιλοσοφικό μύθο, εκθαμβωτικό στην απαλότητα και την σοφία του τον οποίο συχνά - και δίκαια - συγκρίνουν με το Μικρό Πρίγκιπα του Σεντ Εξιπερί.


Το βιβλίο αποτελείται από όμορφες και ζωντανές περιγραφές και προσδίδουν στον αναγνώστη την αίσθηση ότι ξεφυλλίζει ένα άλμπουμ με φωτογραφίες. Είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα γεγονός που το καθιστά ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο για όλες τις ηλικίες λόγω του τρόπου γραφής που μοιάζει σημαντικά με αυτόν των παραμυθιών.Το κεντρικό νόημα του βιβλίου αναφέρεται σε όλο το μήκος του και επαναλαμβάνεται αρκετές φορές ώστε να το κατανοήσει ο αναγνώστης. Έτσι ο Κοέλο έχει κρατήσει απλό τον τρόπο γραφής του ώστε να αναδειχθεί το κρυφό νόημα πίσω από την ιστορία.

Αγαπημένα σημεία στο βιβλίο

  • - Η καρδιά μου φοβάται τον πόνο, είπε το αγόρι στον αλχημιστή μια νύχτα που κοιτούσαν τον αφέγγαρο ουρανό

         -Πες της ότι ο φόβος του πόνου είναι χειρότερος κι από τον ίδιο τον πόνο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πάολο Κοέλο γεννήθηκε στις  25 Αυγούστου του 1947,  είναι Βραζιλιάνος συγγραφέας και ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς του κόσμου. Φοίτησε στην νομική όμως την εγκατέλειψε για να ταξιδέψει στον κόσμο.Τα βιβλία του έχουν μια ιδιαίτερη μυστικιστική ατμόσφαιρα και συνήθως πραγματεύονται την αφοσίωση στον στόχο και την επίτευξη των ονείρων του κάθε ανθρώπου.Ο Κοέλο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με τις πωλήσεις των βιβλίων του να ξεπερνούν τις 20.000.000 σε όλο τον κόσμο και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 38 γλώσσες.Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα διεθνή βραβεία όπως το Crystal Award που του απένειμε το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, το Γαλλικό Κράτος τον ανακήρυξε Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής και έγινε δεκτός στην Ακαδημία Γραμμάτων της Βραζιλίας το 2002.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

www.sananoixtovivlio@gmail.com

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *