ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΛΑΡΡΥ-ΚΑΡΟΛ ΣΙΛΝΤΣ


Λίγα λόγια για το βιβλίο


Στο "Πάρτυ του Λάρρυ" η Κάρολ Σίλντς μας αφηγείται την ιστορία του ομώνυμου ήρωα. Ο Λάρρυ είναι ένας καθόλα συνηθισμένος άνθρωπος, εργάζεται σε ένα ανθοπωλείο, είναι πρόσφατα παντρεμένος και ετοιμάζεται για να ζήσει την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του δίπλα στην σύζυγο του. Ο Λάρρυ αγωνίζεται να βρει τη θέση του και την προσωπικότητα του προσπαθώντας να χωρέσει στα καλούπια της οικογένειας του και της κοινωνίας, αλλά για πόσο ;

Η συγγραφέας σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τους ήρωες του βιβλίου, με κύριο το πορτρέτο του Λάρρυ που αποτελεί τον κεντρικό ήρωα. Οι έντονες περιγραφές που έχει το μυθιστόρημα συμβάλλουν στην εξέλιξη των χαρακτήρων καθώς και στην τοποθέτηση του αναγνώστη στο χώρο και το χρόνο που αφηγείται η συγγραφέας. Στο κείμενο αναλύεται διεξοδικά ο εσωτερικός και συναισθηματικός κόσμος του Λάρρυ, αποκαλύπτοντας τις πιο βαθιές του σκέψεις, επιτρέποντας στον αναγνώστη μέσω αυτών των σημείων της αφήγησης να κατανοήσουν πλήρως την ψυχοσύνθεση και τα κίνητρα του κεντρικού ήρωα. Έτσι ενώ ο πρωταγωνιστής πριν φαινόταν συνηθισμένος, καθίσταται ασυνήθιστος και άξιος προσοχής. Η Κάρολ Σίλντς πολύ έξυπνα αναφέρει κομμάτια από προηγούμενα κεφάλαια σε άλλα σημεία στο βιβλίο ως υπενθύμιση βοηθώντας στην συνεκτικότητα και στην καλύτερη κατανόηση του.






Λίγα λόγια για την συγγραφέα



Η Κάρολ Σίλντς, που γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1935 και πέθανε στις 16 Ιουλίου του 2003, ήταν Καναδή μυθιστορηματογράφος και θεατρική συγγραφέας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα και εργάστηκε επί χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα. Η Σίλντς θεωρείται από τους κυριότερους εκπροσώπους του σύγχρονου Καναδέζικου μυθιστορήματος, με μεγάλο αριθμό πωλήσεων των βιβλίων της παγκοσμίως. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το έργο της και πιο συγκεκριμένα έχει αποσπάσει με το Βραβείο Κριτικών του Καναδά και το Εθνικό Βραβείο Διηγήματος, ενώ το 1995 κέρδισε το Βραβείο Πούλιντζερ για το βιβλίο της Τα "Πέτρινα Ημερολόγια" .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

www.sananoixtovivlio@gmail.com

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *