BREAKING BOOKS: ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΚΑΟΥΖΟ ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ ;


Από την στιγμή που έγινε η ανακοίνωση του νικητή του Νόμπελ Λογοτεχνίας site, εφημερίδες, blogs ακόμη και σελίδες troll ασχολούνται με εκείνον. Στις 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 2 μ.μ. ανακοινώθηκε ότι το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονεμήθηκε στον 64χρόνο Βρετανό συγγραφέα Καζούο Ισιγκούρο. Αλλά τι πραγματικά γνωρίζουμε για τον συγγραφέα που έγινε αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες μέρες ; 



Ο Καζούο Ισιγκούρο είναι Βρετανός μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1954 στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας και μετακόμισε με την οικογένεια του στην Βρετανία σε ηλικία 5 ετών. Το 1978 αποφοιτεί από το Πανεπιστήμιο του Kentwith όπου σπούδασε αγγλική φιλολογία και φιλοσοφία και το 1980 αποφοιτεί από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας όπου έκανε το μεταπτυχιακό του στην δημιουργική γραφή. Εκτός από το Βραβείο Νόμπελ έχει πάρει το Βραβείο Μπούκερ για το μυθιστόρημα του " The Remains of the Day" ενώ το βιβλίο του "Never Let Me Go" ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Times ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 2005 και κατατάχθηκε από το ίδιος περιοδικό στην λίστα με τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα γραμμένα στην Αγγλική γλώσσα από το 1923 έως το 2005. Ζει στο Λονδίνο με την κόρη και την γυναίκα του.

Η ανακοίνωση από την Σουηδική Ακαδημία

Σήμερα ο συγγραφέας είναι 62 ετών  και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε : «Είναι μια υπέροχη τιμή» Σε συνέντευξη που παραχώρισε στο BBC λίγο μετά τη βράβευσή του ο νομπελίστας συγγραφέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μια υπέροχη τιμή, κυρίως επειδή σημαίνει πως βρίσκομαι στα ίχνη των μεγαλύτερων συγγραφέων και αυτό είναι ένας καταπληκτικός έπαινος». Ο Ισιγκούρο δήλωσε επίσης: «Ο κόσμος βρίσκεται σε μια πολύ αβέβαιη στιγμή και ελπίζω πως όλα τα βραβεία Νόμπελ θα είναι μια δύναμη για κάτι θετικό στον κόσμο, όπως είναι αυτή τη στιγμή».«Θα με συγκινούσε πολύ αν μπορούσα με κάποιο τρόπο να συνεισφέρω σ' ένα κλίμα που θα συμβάλει σε μια θετική ατμόσφαιρα στους πολύ αβέβαιους καιρούς μας», τόνισε ακόμη ο νομπελίστας.

Θα αναρωτιέστε τώρα ποιοι ήταν οι άλλοι υποψήφιοι για το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 ; Για να σας απαντήσω όμως αυτό το ερώτημα θα πρέπει να περιμένετε μέχρι 2067 διότι δυστυχώς οι υποψηφιότητες κρατιούνται ως επτασφράγιστο μυστικό για 50 χρόνια και έτσι θα πρέπει να κάνετε αρκετή υπομονή. Όμως τα Διεθνή Γραφεία Στοιχημάτων που κάθε χρόνο ασχολούνται με τα προγνωστικά των Βραβείων Νόμπελ ανέδειξαν ως φαβορί δυο πολύ γνωστούς συγγραφείς: τον Ιάπωνα  Haruki Mirakami, που γενικότερα συζητιέται αρκετά το όνομα του τα τελευταίο χρόνια σχετικά με μια πιθανή υποψηφιότητα του στα Βραβεία , και τον Κενιάτη  Ngugi Wa Thiong.

Τα βιβλία του Νομπελίστα συγγραφέα κυκλοφορούν στην Ελλάδα από της εκδόσεις Ψυχογιός, Καστανιώτη και Εστία.
Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην σελίδα του συγγραφέα στο facebook πατώντας εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

www.sananoixtovivlio@gmail.com

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *